Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Roller er en del af konfigurationen i EG Sundhed.
Som administrator kan du styre brugernes adgang til moduler og funktionaliteter baseret på specifikke rettigheder.

Dette gør det muligt at sammensætte roller, der matcher de individuelle aftaler og behov, der gælder for den enkelte organisation.

Der er som udgangspunkt rettigheder for alle moduler og funktionaliteter, herunder eksempelvis:

  • Dashboard
  • Dagsorden
  • Anmodningskalender
  • Sagsvisning
  • Dialog og sagsnotat
  • Sundhedskoordinator planlægning
  • Konfiguration
  • Statistik

...

Sådan finder du rollekonfiguration

Følg disse trin:

  1. Klik på genvejsmenuen Image Modified øverst i EG Sundhed, og klik derefter på Systemkonfiguration
  2. Fold afsnittet Organisation ud
  3. Find og klik på fanen Roller.

...

  1. Klik på Opret ny rolle øverst i vinduet, hvorefter der åbnes nyt vindue.

  2. Angiv under fanen 'Detaljer' et navn til rollen og evt. en beskrivelse af hvilke rettigheder, rollen indebærer, eller hvem rollen er tiltænkt. Navnet skal være unikt.



  3. Angiv under fanen 'Tilladelser' de rettigheder, rollen skal have – markér med flueben på rettigheder for enkelte moduler/funktionaliteter.
  4. Se og/eller angiv hvilke brugere, der har/skal have den pågældende rolle - markér med flueben for hver enkelt bruger.
    Image Modified

  5. Klik på Gem.

...

Følg disse trin, hvis en rolle ikke længere skal kunne tildeles brugere:

  1. Find rollen i listen under under Roller.
  2. Klik på "Blyant-ikonet" til venstre for navnet rollen.
  3. Klik på fanen 'Brugere' i vinduet og herefter 'Vælg/Fravælg alle brugere' - tjek at flueben er fjernet fra alle brugere.
    Image Added

  4. Klik tilbage på fanen 'Detaljer' og Fjern flueben ud for for Aktiv.
    Image Added
  5. Klik på Gem.
Note
titleVigtigt:

Roller kan ikke slettes, kun deaktiveres.
En rolle kan ikke slettesdeaktiveres, hvis den er tildelt en eller flere brugere.
I stedet deaktiveres rollen, så den ikke længere kan tildeles nye brugere.
Eksisterende brugere med rollen påvirkes af deaktivering af rollen.:

Image Added

Tildel en rolle til en bruger

...