Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Overskrifter konverteret til foldbare expand-afsnit

...

Der tilføjes løbende yderligere rettigheder i takt med, at EG Sundhed videreudvikles med nye moduler og features.

Expand
titleSådan finder du rollekonfiguration

Følg disse trin:

  1. Klik på genvejsmenuen Image Modified øverst i EG Sundhed, og klik derefter påSystemkonfiguration
  2. Fold afsnittet Organisation ud
  3. Find og klik på fanen Roller.

Image Modified


Expand
titleOpret en ny rolle

Følg disse trin for at oprette en ny rolle:

  1. Klik på Opret ny rolle øverst i vinduet, hvorefter der åbnes nyt vindue.
    Image Modified
  2. Angiv under fanen 'Detaljer' et navn til rollen og evt. en beskrivelse af hvilke rettigheder, rollen indebærer, eller hvem rollen er tiltænkt. Navnet skal være unikt.
    Image Modified


  3. Angiv under fanen 'Tilladelser' de rettigheder, rollen skal have – markér med flueben på rettigheder for enkelte moduler/funktionaliteter.

    Image Modified

  4. Se og/eller angiv hvilke brugere, der har/skal have den pågældende rolle - markér med flueben for hver enkelt bruger.
    Image Modified

  5. Klik på Gem.


Expand
titleRediger en rolle

Følg disse trin for at redigere en eksisterende rolle:

  1. Find rollen i listen under Roller.
  2. Klik på "Blyant-ikonet" til venstre for navnet rollen.
  3. Tilføj eller fjern rettigheder efter behov.
  4. Klik på Gem.

Ændringerne slår øjeblikkeligt igennem for alle brugere, der allerede har rollen tildelt.


Expand
titleDeaktiver en rolle

Følg disse trin, hvis en rolle ikke længere skal kunne tildeles brugere:

  1. Find rollen i listen under Roller.
  2. Klik på "Blyant-ikonet" til venstre for navnet rollen.
  3. Klik på fanen 'Brugere' i vinduet og herefter 'Vælg/Fravælg alle brugere' - tjek at flueben er fjernet fra alle brugere.

    Image Modified

  4. Klik tilbage på fanen 'Detaljer' og Fjern flueben ud for Aktiv.
    Image Modified

  5. Klik på Gem.

Note
titleVigtigt:

Roller kan ikke slettes, kun deaktiveres.
En rolle kan ikke deaktiveres, hvis den er tildelt en eller flere brugere:

Image Modified


Expand
titleTildel en rolle til en bruger

Tildelingen af roller til brugere kan også administreres under brugerlisten: Brugerliste kommune (kommuner) eller Brugerliste region (regioner).