Brugerlisten er en oversigt og et register over alle brugere i EG Sundhed. Her kan du se og filtrere brugerne, eksportere listen, oprette nye brugere, redigere eksisterende brugere samt aktivere eller deaktivere en bruger.
Nogle af nedenstående funktioner – f.eks. at oprette eller redigere en bruger, deaktivere/aktivere en bruger, og se deaktiverede brugere – kræver særlige rettigheder. Har du ikke rettigheden, vises den pågældende knap eller det pågældende ikon ikke for dig.
Klik på genvejsmenuen og vælg , og vælg derefter Brugere under Organisation i sidemenuen til venstre:
Hvis du ønsker at specificere din søgning, kan kategorierne over listen hjælpe dig. Listen viser følgende muligheder:
Afdelingskategori: Her kan du specificere, hvilken kategorisk afdeling brugeren kommer fra.
Afdeling: Her kan du specificere, hvilken afdeling brugeren kommer fra.
Roller: Her kan du specificere, hvilken type rolle brugeren har.
Søg på navn eller e-mail: Her kan du specifikt søge på et navn eller en e-mail.
Hvis du ønsker at finde en deaktiveret brugers oplysninger, skal du markere -ikonet ud for Vis deaktiverede brugere.
Ønsker du at eksportere brugerlisten til en Excel-fil, skal du klikke på -ikonet øverst til højre ved Brugerlisten. Et popup-vindue åbner, hvor du bliver gjort opmærksom på, at eksporten kan indeholde personfølsomme data:
Klik på Ja for at bekræfte eksporten.
Du kan oprette en ny bruger ved at klikke på Opret ny bruger øverst på brugerlisten, eller redigere en eksisterende bruger ved at klikke på -ikonet (blyanten) ud for brugeren. Begge dele åbner samme formular (med titlen Opret bruger henholdsvis Opdater bruger):
Formularen indeholder følgende felter:
Fornavn, Efternavn og E-mail (skal udfyldes).
Afdelinger (skal udfyldes): Brugeren kan tilknyttes én eller flere afdelinger. Afdelinger, du ikke selv har adgang til at redigere, vises med en lås og kan ikke ændres herfra.
Roller (skal udfyldes): Hvilke roller der kan vælges, afhænger af de valgte afdelinger.
Medicinsk speciale: Vises og skal udfyldes, hvis brugeren tildeles rollen Klinisk funktion.
Initialer og Titel (valgfrit).
Aktiv: Afkryds, hvis brugeren skal være aktiv.
Arbejdstid (valgfrit).
Klik på Opret eller Opdater for at gemme ændringerne, eller Annuller for at fortryde.
Ud for hver bruger i brugerlisten findes – hvis du har rettigheden til at redigere brugere – ud over blyant-ikonet også et separat ikon til at deaktivere eller aktivere brugeren. Er brugeren aktiv, vises et personikon med en streg over (Deaktiver bruger); er brugeren allerede deaktiveret, vises i stedet et personikon med et plus (Aktiver bruger):
Klik på ikonet ud for den bruger, du vil deaktivere eller aktivere.
Hvis brugeren er aktiv og ikke har igangværende sager tilknyttet, bliver du bedt om at bekræfte deaktiveringen.
Hvis brugeren har igangværende sager som sagsbehandler eller koordinerende sagsbehandler, kan brugeren ikke deaktiveres. Du får i stedet en advarsel med antallet af sager:
Kender systemet de konkrete sagsnumre, vises der i stedet en knap Mere info, hvor du kan se sagsnumrene. Brugeren skal fjernes fra sagerne – dvs. sagerne skal overføres til en anden sagsbehandler – før deaktivering er mulig. Se Skift ansvarlig via sagsliste for den fulde fremgangsmåde til at overføre sager mellem sagsbehandlere.
For at se og genaktivere deaktiverede brugere skal du markere Vis deaktiverede brugere ud for filtrene. Deaktiverede brugere vises herefter med personikonet med plus:
Klik på ikonet og bekræft ved at klikke på Aktiver i dialogen: